Veckobrev v. 50

Veckobrev v. 50

Inte långt kvar nu, men ändå tycker jag att barnen är väldigt lugna och avslappnade. Det är inte en massa extra spring i benen eller annat som brukar dyka upp i slutet av terminen mot jul med alla förväntningar. Vi har lite extra mysigt med lyktor och julmusik och det kommenterar flera barn att de tycker om.

Lucia dök upp på onsdagen och vi lussefikade efteråt. Bilder på bloggen. För att se julkalendern där måste ni gå tillbaka till den första december då den lades in, några barn har frågat om detta.

Vår skola är med i något som heter ”Läslyftet” och det är skolverket som erbjuder detta. Alla lärare deltar en gång i veckan och vi jobbar med hur man kan lyfta svenskundervisningen. Just nu är det textsamtal som är i fokus och vi läser forskningsbaserade, nya texter i ämnet, ser filmer, diskuterar med varandra och planerar lektioner där vi använder oss av den nya kunskapen. Att jobba med textsamtal med barnen innebär att man går på djupet i texter så att de blir meningsfulla och intressanta. Denna vecka har vi börjat jobba med Evert Taubes ”Brevet från Lillan” som väcker massor av tankar. Vi har lyssnat på Everts version och även Carolas. Vi funderar över vart pappan är, hur gammal Lillan är, hur det ser ut där hon bor, varför hon inte vill ha en dyr present osv.

 

Nästa vecka:

Måndag – GOTD, läsläxa över jullovet hem

Tisdag – idrott

Onsdag – innebandyturnering, julpyssel

Torsdag – bad, innebandyfinal, juldans i gympahallen, julkramar…

Fredag – JULLOV!

 

Trevlig tredje advent! L


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *