Veckobrev v. 48

Veckobrev v. 48

Klassrummet är nu julpyntat och doftar pepparkaka, se bloggen. Vi har öppnat fösta rullen i julgranen och där stod att vi skulle göra en julkrubba av skokartongerna. Idag gjorde vi stallet och sen ska det fyllas med olika figurer allt eftersom. Alla barn kommer alltså få med sig en egen julkrubba hem sista dagen före jul!

Vi jobbar vidare med Kvarteret Marmen och det har kommit ännu ett brev från hyresvärlden. Nu vill hon veta vad det bor för människor här så att vi kan utforma området på bästa sätt. Vi håller därför på att göra diagram i ettan, tvåan och trean för att få en helhetsbild. Även matteläxan kommer att användas till diagram i skolan.

Vi jobbar på med matteboken om subtraktion, tränar att hoppa bakåt på tallinjen och ta bort från multikubsstavar för att få en uppfattning om vad subtraktion är.

På bilden gjorde vi en jättefin julgran av allas händer och skrev julhälsningar i julgranskulor till våra faddrar. De har gett oss en digital adventskalender som även finns utlagd på bloggen.

I nya par har vi skrivit på datorn om en fabel. Alla behöver träna på olika saker även här, hur bokstäverna låter, hur ord ljudas ihop, hur meningar börjar och slutar osv…

Jag törs nästan inte skriva det men lössen är kvar! Vi har kollat igenom barnen i hela huset lite snabbt men vi behöver fortsätta kamma hemma också. Och till listan lägger jag även till magsjuka som härjar i huset.

Info om lucia finns på schoolsoft.

Nästa vecka:

Måndag – sista läsprotokollet kommer hem, GOTD-genomgång, matteläxa hem

Tisdag – idrott

Onsdag – multipass

Torsdag – bad

Fredag – Ny ledtråd hem

Trevlig advent! Lisa

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *